logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése
Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


 Foglalás és ajánlatkérés 

Duzsi Tamás Pincészet-Szekszárd
Cím: 7100 Szekszárd, Kadarka u 44Email: duzsi.tamas@t-online.hu
Telefon: 06-30/430-9928Telefon 2: 06-30/430-9928
Fax: 06-74//319-025Fax 2: 06-74//319-025
Internet: http://www.duzsitamas.hu/

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

borszőlő, minőségi bor, rozé, bormester, vinotéka, borsűrítmény, tájbor, bortermelés, borászat, borkereskedelem, rosé bor, bor, borvidék, rozébor, csemegebor, édesbor, borosgazda, borpárlat, szőlőbor, borminta, kannás bor, borszakértés, borszaküzlet, asztali bor, bortermelő, ital, késői szüretelésű bor, áldomásbor, fajtabor, borász, aszúbor, édes vörösbor, kimérős bor, szőlőfeldolgozás, szárazbor, kimért bor, bormustra, gyöngyöző bor, gyógybor, csinált bor, borpince, borospince, vörösbor, desszertbor, pince, bor, borkóstolás, borértékesítés, borbemutató, vásárlási lehetőség, szőlőültetvény megtekintése, pincészet

Bemutatkozás

Öt fiú és két lány alkotja a családot, majd idén tavasszal megszületett a kis Emma is, így már unoka is tarkítja a képet.
A feleség a magyar-orosz szakos tanárságát cserélte fel az anyasággal, majd a szőlészettel, borászattal.
A két nagyobb gyermek Réka és László már a saját életét éli. Tamás fiúk talán végérvényesen elkötelezte magát a borászat felé. A Corvinus Egyetem szőlész szakán diplomázott, közben Németországban, Geisenheimben ismerkedett meg behatóbban a borászattal. Jelenleg Franciaországban, Montpellier-ben végzi a mesterképzését. Éva lányuk a Pázmány Péter Tudományegyetem végzős művészet-történész hallgatója, aki építészet szakirányban igyekszik még tovább tanulni. Bence az érettségi után idén megkezdte tanulmányait a Soós István Borászati Szakközépiskola OKJ-s szőlész-borász szakán. Vince még középiskolás, aki „ végérvényesen” gépésznek készül. Lőrinc elsős gimnazista, aki „főnöknek” készül. Reméljük a család gazdálkodásába pénzügyi szemmel kapcsolódik majd be.


Szekszárd és a szőlő szeretete


Dúzsi Tamást már gyermekkorában magával ragadta a szekszárdi dombság, az itt élő gazdálkodó paraszt emberek szőlő és bor iránti szeretete, így középiskolába szülei ellenzése ellenére az akkori gimnáziumban induló szőlész-borász osztályba iratkozott be. Érettségi után a Gyöngyösi Mezőgazdasági Főiskola szőlész-borász szakán folytatta tanulmányait. Középiskolás korában még a szőlő, mint növény érdekelte komolyabban, majd a főiskolán fordult komolyabban a borászat felé. A gyöngyösi évek meghatározóak voltak számára, itt kötelezte el magát teljesen a borászat irányába.


Pincészet

A kezdetek
A nagyszülők munkája után 3,3 ha Kékfrankos szőlőt sikerült kárpótlási jegyen vásárolni Sióagárd-Lányváron, ezzel indult a „Szegzárdi” magánvállalkozásunk 1994-ben.
Az első borunk az 1992-es évjáratú Kékfrankos-Merlot Cuvée volt, mely az akkor nagy jelentőségű Országos Borversenyen 1994-ben aranyérmes lett. Ezzel a borral szereztünk ismertséget és elismertséget, mint önálló borászat a szakmában. Elsősorban vörösborokat készítettünk, és azt is Kékfrankosból, mivel ezzel a fajtával rendelkeztünk. Szortimentünket a Kékfrankosok és a Kékfrankos alapú cuvée-ek alapozták/alapozzák meg. Induló borászati filozófiánk az volt, hogy a meglévő alapanyagból kell a fajtaválasztékot produkálni, és a maximumot kihozni.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink