logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése
Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


 Foglalás és ajánlatkérés 

Bodri Pincészet
Cím: 7100 Szekszárd, Faluhely-dûlõEmail: bodribor@t-online.hu
Telefon: (20)440-6666Telefon 2: (20)440-6666
Fax: (74)887-200Fax 2: (74)887-200
Internet: www.bodribor.huGps: 46.3443910 , 18.7126290

A képek megtekintéséhez kattintson ide!
Bevezető

borozó, bor, pincészet

Bemutatkozás

A borvidék - Budapesttõl 150 km-re délre - A szekszárdi és a geresdi-dombság észak-keleti részén terül el.
Pincészetünk Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szõlõtermeléssel és borkészítéssel. Jelenleg 25 hektár termõ szõlõterülettel rendelkezünk . Faluhely-dûlõben található 11 hektár, a szomszédos Gurovica-dûlõben 11, emellett Csötönyi-völgyben, Gesztenyésben és Iván-völgyben is vannak kisebb területeink.
A fehér fajták közül a sauvignon blanc és az olaszrizling van többségben, van egy kis rajnai rizling és chardonnay is. Kékszõlõink: kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon és franc, merlot, továbbá egy kis zweigelt és pinot noir. Feldolgozónkat modern koracél tartályokkal szereltük fel, teljes kapacitásunk alapján akár kétszáz tonna szõlõ fogadására is képesek vagyunk. Itt persze még nem tartunk, a 2004-es évjáratban 40 ezer palack bort töltöttünk, 2005-bõl 60 ezer palackot. Terveink szerint 100 ezer palack körülire bõvülhet majd a termelésük. Alapkoncepciónk .egyszerû.: kiváló szõlõbõl kiváló bort készíteni. Ennek jegyében fontos szempont a terméskorlátozás. Minõségi boraink esetében átlagosan egykilós tõkénkénti terhelést tervezünk, ám a természet néha közbeszól, mint például 2005-ben, amikor mindössze hatvan dekagrammot szüretelhettünk egy tõkérõl.
Fajtaboraink között a Kékfrankos Selection van az élen, pincészetünk csúcsbora a legerõsebb tételeinkbõl készült cuvée-nk, az Optimus. Másik két házasításunk a Civilis Cuvée, és természetesen a Bikavér, a Szekszárdi borvidék legendás bora. Az Optimus házasítást nem készítjük el minden évben, csak akkor, amikor az alapanyag magas minõsége erre lehetõséget ad. A 2005-ös évjárat ilyen okokból kimaradt, de 2006-ból újra lesz Optimus. Csúcsborunk minden esetben három fajta . cabernet sauvignon és franc, valamint merlot . házasítása, az érlelés során 24 hónapot tölt kisméretû tölgyfahordókban.

Borkóstolás
Szekszárd közvetlen közelében, a Faluhely-dûlõben található a feldolgozónk, amelyhez tízkupolás, impozáns látványt nyújtó pince tartozik. Boltíves pincénk nyolcvanezer téglából épült, az ismert szekszárdi mester, Heimann Ferenc tervei alapján. Azért is szeretjük ezt a helyet, mert egészen közel van a városhoz, vendégeink mégis a természet nyugalmát, a szõlõhegyi romantikát élvezhetik itt. Ennek érdekében tájba illeszkedõ, esztétikus épületegyüttest alakítottunk ki, hogy ez is a jó hangulatot és a harmóniát szolgálja. Kóstolótermünk 70 személyes, jó idõben vendégeink a teraszon is helyet foglalhatnak.

Szálláshelyek
Jól tudjuk, hogy egy hangulatos, késõ estébe nyúló borkóstolás után az a legjobb, ha a vendégnek már sehová sem kell mennie, mert a szálláshelyek a pincénél rendelkezésre állnak. Hét vendégszobát ezért hamarosan megnyitunk a feldolgozónál, de a nem túl távoli terveink között egy komolyabb szálláshely-bõvítés is szerepel.

Eredmények
Számos borversenyen elindultunk és sok szép díjat nyertünk. A legfontosabbnak az alábbiakat tartjuk: Les Citadelles du Vin, Franciaország: Ezüst, amelyet a 2003-as Kékfrankos Selection kapott, továbbá bronz, amelyet a szintén 2003-as Optimus Cuvée érdemelt ki. A Brüsszeli Nemzetközi Borversenyen a 2003-as Kékfrankos ezüstöt kapott. Ugyanez a bor Bordeaux-ban (Challenge International du Vin) bronzot szerzett.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink